Den vise chefen – 2013-03-14 Stockholm

Ledardagen den 14 mars i Sockholm på Piperska Muren samlade ett femtiotal chefer. Programmet var förändrat med framgång i jämförelse med Göteborg och Hillesgården hösten 2012.

Karl-Erik Edris inledde och gav en mycket inspirerande föreläsning under förmiddagspasset.

”Karl-Erik bjöd på sig själv och sin visdom på ett lättsamt, roligt och inspirerande sätt. Han gjorde utvikningar förenad med en knorr, men missade aldrig den röda tråden.”

Britt-Marie Porselius,
www.hrcenter.se

Efter lunchen tog Maria Tornberg över och gjorde djupdykningar i ledarskapsforskningen.

”Maria var en lättsam och inspirerande föreläsare som gav inblickar i forskningen.”

Programmet avslutades med Björn Natthiko Lindeblad:s varma livsvisdom. Björn använde den sista halvtimmen till en guidad meditation som fick alla närvarande att finna ett av budskapen med dagen – den inre stillheten.

”Intressant och avslappnat framförande. En bra avrundning där man fick möjlighet att tänka i lite andra banor när det gäller de inre värdena. En skön avslutande meditation som gjorde att jag liksom flöt hem på moln.”

Efva Bengtsson Ahlström, Bengtsson & Sundström Media,

www.bs-media.se

Bilder

2013-03-14_Edris denvise.p1

Karl-Erik Edris har fångat auditoriet, som han höll i full uppmärksamhet under hela förmiddagen.

2013_03_14_mariatornberg

Maria Tornberg om transformativt ledarskap!

2013_03_14_ljusspel

När Björn Natthiko Lindeblad tog till orda föll ljuset in fint i rummet, nästan som ett tecken på budskapet om inre stillhet. 

2013_0_14_guidadmeditation

Under Björns guidade meditation som avslutade dagen.

Guidad meditation & dokumentation

Björns meditation som avslutade dagen spelades in. Du kan ladda ner den som en mp3 fil genom att högerklicka på länken dena och spara filen på din dator.

GUIDAD MEDITATION (OBS, filen är stor och tar ett tag att ladda ner)

Du kan ladda ner de powerpoint bilder som Maria Tornberg visade från länken nedan.


Maria Tornbergs presentation

De sex hjärtdygderna

Under dagen presenterades ”de sex hjärtdygderna” av Karl-Erik Edris, och här finns lite mer information om dessa.

Mirrorgate Ledarskola har en värdegrund som bygger på hjärtat. Vi använder en modell som kallas för ”de sex hjärtdygderna”. Dessa kan man se som en ”kompassros” som man följer i vardagen, alltså man frågar sig i alla lägen vilken väg man skall ta när man möts av händelser, människor, kriser, positiva saker, medarbetare, underställda, barnen, ja vem eller vad helst man ställs inför så vänder man sig till sin kompassros – de sex hjärtdygderna – och låter denna leda en till rätt beteende och handling i varje givet ögonblick.

Vi säger inte att detta är lätt alltid, livet är fullt av situationer som i förstone ser mycket komplicerade och jobbiga ut, eller som man inte har full information
om. Dessa situationer är en prövning i hur man kan agera mer från hjärtat, än från tänkanden, kännandet eller kanske vi skall säga ”egot”.

Hjärtdygdernas kompassros ser ut så här.

 

hjartdygderna

De sex hjärtdygderna kan kombineras på olika sätt, upp till 63 olika kombinationer kan man finna ut. De sex nyckelorden på kompassrosen har inte tillkommit av en slump, utan tillsammans utgör de ett budskap om kärlek och enhet, istället för konflikt, konkurrens och ojämlikhet. Varje nyckel ord har sin egen ”frekvens” och bildar tillsammans ett budskap om jämlikhet och kärlek till varandra.

Det finns ett bra dokument om de sex hjärtdygderna som du kan ladda ner genom att högerklicka på bilden.

wwh-practice

 

anmalan